As Oy Soljan Sinfonia, Pirkkala

PIRKKALAN SOLJA

Modernia asumista Pyhäjärven kupeessa

Solja on uudistuva asuinalue Pirkkalan keskustan läheisyydessä, Pyhäjärven rannalla. Alue tunnetaan jo nyt modernin rakentamisen uutena keskittymänä, ja viimeisten kohteiden rakentuessa asuinympäristö on hiljalleen saamassa lopullisen omaleimaisen muotonsa ja identiteettinsä.

As Oy Soljan Sinfonia sijoittuu suunnittelukilpailussa voiton lunastaneeseen kortteliin, Soljavilleen. Rakennusliike Tikirakin ja Aihio Arkkitehtien suunnittelema viihtyisä ja värikäs korttelialue sai inspiraationsa vanhoista, värikkäistä kaupunkikerrostaloista ja harjakatoista.

Soljan Sinfonian asunnot sijoittuvat Soljan alueen ytimeen, yhteisöllisen torin ympäristöön. Ikkunoista avautuvat vehreät näkymät kortteliin, joka liiketiloineen edustaa nykyaikaista kaupunkitilaa, jossa yhdistyvät ilmeikäs asuinympäristö ja paikallinen kohtaamispaikka.

VIDEO

Pirkkalassa arki asettuu uomiinsa

Solja tunnetaan tyylikkäänä asuinalueena, johon on muodostumassa uusi, samanhenkisten asukkaiden naapurusto. Kortteli rakentuu uudenaikaisen torikeskuksen ympärille, ja siitä muodostuu yhtenäinen kodikas kokonaisuus, jossa talojen ulkoasut ja niiden lomaan sijoittuvat ulkoilu- ja viheralueet luovat viihtyisän asuinympäristön.

Ympärillä Pirkkalassa elelevät Suomen tyytyväisimmät kuntalaiset ja onnellisimmat asukkaat: ympäristö tarjoaa elämää suuren kaupungin kupeessa, ihmisen kokoisessa ja aktiivisessa kunnassa, jossa elämä rullaa makeasti.

Uudistuneet lähipalvelut

Kuntakeskuksen kattavat palvelut, kuten ruokakauppa, terveyskeskus, kirjasto, apteekki ja ravintolat sijaitsevat kävelymatkan päässä.

Soljasta hurautat ostoksille 10 minuutissa Partolan kauppakeskittymään: Kauppakeskus Veskaan, palkittuun Citymarkettiin tai hiljattain avattuun Prismaan.

Veskan ympäristö on ollut suosittu sijoittumisalue myös uusille ja trendikkäille ravintoloille, joten kauppareissulla tai kotimatkalla piipahdat samalla kätevästi hakemassa myös noutoruoat.

Koulut ja päiväkodit lähellä

Pirkkala on lapsiperheiden suuressa suosiossa ja siihen on syynsä. Pirkkala on ihmisen kokoinen asuinkunta, jossa palvelut löytyvät sieltä mistä pitääkin. Kilometrin säteellä sijaitsee useampi päiväkoti ja koulu, leikkipaikkoja sekä harrastusmahdollisuuksia. Kulkeminen rauhallisessa ympäristössä on turvallista. Perheen pienimmille on tarjolla upouusi päiväkoti ja luokka-asteet esikoulusta 2. luokalle naapuriin 2021 valmistuneessa Soljan lastentalossa.

Helposti liikenteeseen

Solja on oivallinen tukikohta myös liikkumisen näkökulmasta: autot parkkeerataan pihaan tai samaan kortteliin rakentuvaan Soljan Parkki autohalliin, josta on kulku sisäkautta hisseillä suoraan Sinfoniaan. Kaikki autopaikat ovat valmiiksi varusteltu sähköautojen latausvalmiudella.

Solja sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien solmukohdassa: Tampereen keskustaan ajaa noin vartissa, ja myös linja-autopysäkki ja erinomaiset bussiyhteydet löytyvät läheltä. Pääkaupunkiseudulle vievä moottoritie aukeaa muutaman kilometrin rullailun päässä ja kun maailma kutsuu, odottaa Tampere-Pirkkalan lähilentoasemakin vain 7 kilometrin päässä.

Ulkoilua ja harrastusmahdollisuuksia

Omassa pihapiirissä sijaitseva viihtyisä leikki- ja oleskelualue takaa turvalliset ja mukavat pihaleikit ja ulkoiluhetket. Vapaa-ajan harrastusmahdollisuudet aukenevat kotikynnykseltä. Pyhäjärven rantaan suuntautuva kävelylenkki Turrin venesatamaan tai uimarannalle takaa mukavan happihyppelyn ja hengähdyshetken rantamaisemissa.

Soljan alueen lähistölle ovat rantautuneet myös monipuoliset harrastusmahdollisuudet aina kuntoportaista ja crossfit-saleista frisbeegolfiin.

Palvelut ja etäisyydet

Kaupat

Muut palvelut

Koulut ja päiväkodit

Liikunta ja vapaa-aika